ÖDEMİŞ KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU KARARI
Toplantı Tarihi
|
29/03/2012
|
Toplantı Saati
|
15.30
|
Toplantı Yeri
|
Ödemiş Kent Konseyi Toplantı Salonu
|
Karar No
|
106-111
|
Toplantıya katılan Üyeler
|
Oturum Başkanı: Ramazan Çelik
Genel Sekreter : M. İrfan Gündüz
Üyeler : Erdem Derya, Feray Ercan, Lütfü Gergeroğlu, Mehmet Dumanlı, Ozan Uvaçin.
|
Gündemin 3. maddesinde yer alan Çevre Şehircilik Çalışma Grubunda görüşülen konuları içeren rapor, görüşülmüştür.
Karar sayısı 109: Çevre Şehircilik Çalışma Grubunun 23 Şubat 2012 tarihinde yaptığı toplantısında ele alınıp, yürütme kurulumuza sunduğu rapor incelenerek aşağıda belirtilen konuların giderilmesinin yararlı ve uygulanabilir olduğuna, dikkate alınmak üzere Ödemiş Belediyesine ve ilgili kurumlara sunulmasına oy birliği ile karar verilmiştir.
· Ödemiş’te trafik ve park sorununun hat safhadadır. Halkın park yeri olarak otoparkları kullanması sağlanmalıdır. (özendirilerek, ucuza park imkanı sağlayarak, gerektiğinde cezalar uygulanarak)
· Hastane Caddesi, Ordu Caddesi, Bankalar Caddesi gibi trafiği yoğun olan yerlerde tek gün uygulaması paralel yollar kullanılarak yapılabilir.
· Dar sokaklarda kesinlikle tek yön uygulamasına geçilmelidir.
· Esnaf önünde bulunan sarı çizgi uygulamasının devamlılığı kontrollerle sağlanmalı.
· Dolmuş duraklarının kullanılması, durak haricinde yolcu indirme bindirme yapılması engellenmeli(Şoförler Odası, Minibüsçüler Kooperatifi şoförleri eğitmeli, ceza işlemleri uygulanmalı)
· Engelli vatandaşlarımız için kaldırımlarda bulunan engeller kesinlikle kaldırılmalı. Kaldırımlara park edenlere kesinlikle ceza uygulanmalı.
· Park alanlarında bisiklet, motor kullanılması engellenmeli.
· Parkların temizlenmesi, spor aletlerinin bakımı sağlanmalı.
· Yerleşim alanlarında beslenen köpeklerin (pitbull gibi) yasaklanması sağlanmalı.
· Adnan Menderes Bulvarı Zeytinlik Caddesinde Efe Konutların yanındaki kaldırımdan başlayarak, Ödemiş şehir sınırına kadar ayrı ayrı yürüyüş ve bisiklet yolu yapılmalıdır.
Gündemin 4. maddesinin konusu olan Emekliler ve Yaşlılar Çalışma Grubu tarafından çalışmaları sürdürülen “Yaşlılar Sosyal Yaşam Merkezi” Projesi kapsamında Nazilli’deki benzer merkeze inceleme gezisi yapılması görüşülmüştür.
Karar sayısı 107: Nisan Ayı içinde Emekliler ve Yaşlılar Çalışma Grubu tarafından belirtilen merkeze inceleme gezisi yapılmasına oy birliği ile karar verilmiştir.
Gündemin 5. maddesinin konusu olan Gençlik Meclisi tarafından 19 Mayıs Etkinlikleri için yapılması planlanan çalışmalar üyelere aktarılmıştır.
Karar sayısı 108: Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından planlanan etkinliklerin, 18 Mayıs 2012 tarihinde Bisiklet Turu – akşamında Amatör Müzik Grupları arası yarışma; 19 Mayıs 2012 tarihinde Fener Alayı – Stadyumda tanınmış sanatçılardan birinin ( anlaşma sağlanabilmesi halinde) sahne alacağı konser; 20 Mayıs 2012 tarihinde Ahrandı’ya yürüyüş ve ardından sinevizyon (19 Mayıs konulu) gösterisi olduğu belirtilmiştir. Konu değerlendirilmiş ve belirtilen çalışmaların devam ettirilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.
Gündemin 6. maddesinin konusu olan Üç Eylül Mahalle Meclisi tarafından hazırlanan rapor görüşülmüştür.
Karar sayısı 109: Üç Eylül Mahalle Meclisinin 22 Mart 2012 tarihinde yaptığı genel kurul toplantısında ele alınıp, yürütme kurulumuza sunduğu mahalle sorunlarına ilişkin rapor incelenerek aşağıda belirtilen konuların giderilmesinin yararlı ve uygulanabilir olduğuna, dikkate alınmak üzere Ödemiş Belediyesine ve ilgili kurumlara sunulmasına oy birliği ile karar verilmiştir.
· Üç Eylül Mahallesi sakinlerinin bir kısmının kenarında evleri bulunan Tombul Deresinden zaman zaman pis su akması konusunun incelenmesi, bu pis suyun tahliye kanallarına aktarılarak halk sağlığının korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesi için acil önlem alınması, aynı zamanda derenin aktığı günlerde ulaşımı sağlamak için, dere üzerine köprü yapılması.
· Nur Sokak, Göztepe Sokak, Özer Sokak ve Hikmet Kardeş Sokağın bitimindeki daha önce çevre yolu olarak ayrılan alanın köy görünümü yansıtan ve şehrimize yakışmayan görüntülerin ortadan kaldırılması, yerlerinin temizlenerek iyileştirme düzenlenmesi yapılması.
· Üç Eylül Mahallesi içinde yer alan Nur Sokak, Göztepe Sokak, Mutlu Sokak ve Köprü Sokağı kapsayan alan içinde ve aynı şahsa ait olup vaktiyle muhtar senediyle satın alınan arsalar üzerine yapılı evlerin tapusuz olması sorun oluşturduğu anlaşılmaktadır. Belirtilen arsa üzerine yapılan, 50 civarındaki evin yaklaşık 35 evin sahibi mahkeme yoluyla tapularını elde etmiştir. Ancak diğerleri maddi imkânsızlık ve mevzuat bilgisinin yetersizliği nedeniyle tapularını elde edememiştir, diğerlerinin emsal gösterilerek belediyemizin önderliğinde bu tapuların hak sahiplerine sağlanması hususunda yardımcı olunması.
· Mahalle içinde temizlik elemanı bulunmamaktadır ve yer altı çöp konteynırlarının olmaması kötü bir görünüm oluşturmaktadır, özellikle Halil İbrahim Sokak ve Göztepe Sokağın kesiştiği (Köprübaşı Dolmuş Durağı) yere yer altı çöp konteynırı yapılması görsel açıdan ve temizlik açısından gereklidir.
· 2019 çıkmaz sokak çok dar olduğu için çöp kamyonu sokağa giremiyor, sokak sakinleri çöplerini belirli günlerde sokağın başına çıkartıyor, oradaki evin sahibi de bundan şikayetçi olduğunu belirtiyor. 2019 çıkmaz sokağın çöp sorununun çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılması.
· 2019 çıkmaz sokakta elektrik direkleri ve telleri evlere çok yakın tesis edilmiş ve tehlike yaratmaktadır. Elektrik direklerinin emniyetli hale getirilmesi için çalışma yapılması.
· Kantarcı Mevkiinde yetersiz olan gece ışıklandırması güvenlik sorunlarına yol açmaktadır. Konunun belirtilen yerde gerekli aydınlatmanın yapılarak çözümlenmesi için çalışma yapılması.
· Kantarcı Mevkiinde başıboş köpekler tehlike oluşturmaktadır. Bu mevkideki başıboş köpeklerin bölgeden uzaklaştırılmasının sağlanması.
· Nur Sokağın Demiryolu Caddesiyle birleşmesi için arada bulunan duvarın yıkılarak caddeyle birleşmesi ve çıkmaz sokak durumundan kurtarılması ulaşımın ve yaşamın kolaylaştırılması.
· Kırımlı Sokağın araç trafiğine açılması konusunun ele alınarak çözümlenmesi ulaşımın ve yaşamın kolaylaştırılması.
· Ödemiş’in batı girişi şehrimize ilk gelen kişiler üzerinde geri kalmış bir şehir imajı yaratmaktadır. Batı girişinde daha çağdaş ve daha modern bir Ödemiş imajı yaratacak şekilde şehrimize yakışır bir düzenleme yapılmalıdır. Bu kapsamda şehir girişi düzenlemeleri çerçevesinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu yanındaki kamyon garajının veya benzer yerlerin değerlendirilerek mahalleye modern bir düğün salonu veya sosyal tesislerin kazandırılması.
· Mahallede, alt yapı sorunları bulunmaktadır. Kanalizasyonun eski olması nedeniyle zaman zaman kanallar tıkanmaktadır. Pis sular sokaklara yayılmakta ve evlerin içine kadar girebilmektedir. Altyapı sorunlarının ileriye dönük olarak yeniden ele alınması iyileştirme çalışmalarının yapılması.
· Ödemiş’in en eski ve köklü mahallelerinden biri olan Üç Eylül Mahallesinin Kentsel dönüşüm projesi içinde yer alması için çalışma yapılması.
· Emmioğlu Mahallesi İstasyon Caddesiyle, Üç Eylül Mahallesi Emniyet Sokağın birleştirilerek yolun açılması ulaşım ve yaşam kolaylığı sağlayacaktır. Belirtilen sokakların birleştirilmesi konusunun değerlendirilmesi.
· Ödemiş’in en eski caddelerinden olan Gençlik Caddesi görüntü kirliliği nedeniyle şehrimize yakışmayacak bir görüntü arz etmektedir. Bu cadde üzerinde iyileştirme çalışmaları yapılmalıdır. Cadde üzerindeki evlerin dış cepheleri böyle bir caddeye yakışır hale getirilmesi.
· Köprübaşı Dolmuş Durağının, dolmuş park yerinin karşısında bulunan kahve içinde yer aldığı için herkesin durağa rahatça ulaşabilmesi mümkün olmamakta, durağın olması gerektiği gibi herkesin ulaşıp bilgi alabileceği bir noktaya yerleştirilmesi konusunun değerlendirilmesi.
Gündemin 7. maddesinin konusu olan ilçemizde uygulanan su ücretleri görüşülmüş, değerlendirilmiştir. Belirli bir miktarın üzerindeki tüketimlerde indirime gidilmesi ve su sayaçlarının zaman zaman doğru okunmaması konularının değerlendirilmesi önerilmiştir.
Karar sayısı 110: Genel Sekreter İrfan Gündüz tarafından konu ile ilgili araştırma yapılmasına ve sonucunun bir sonraki Yürütme Kurulu toplantısında sunulmasına oy birliği ile karar verilmiştir.
Karar sayısı 111: Gündemin 8. maddesinin konusu olan Kadın Meclisi tarafından sürdürülen “Geleneksel İpekböcekçiliğini Teşvik ve Geliştirme Projesi”nin 2012 yılı üretim sezonunda da devam ettirilmesi görüşülmüş ve uygulanmasına oybirliği ile karar verilmiştir.