Site İçi Arama

Ödemiş Kent Konseyi’nin meclis seçimleri devam ediyor. Meclis üyelerinin katılımı ile yapılan genel kurulun divan üyeliklerine oy birliği ile Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Selim Şahan ve Recep Yılmaz ile sekreter Bedriye Durmaz seçildiler.
Divan başkanı Selim Şahan, yaptığı açış konuşmasında önceki günlerde yapılan meclis genel kurullarının sonuna doğru yaklaştıklarını belirterek, “Önümüzde çocuk meclisi seçimi kaldı. Çocuk Meclisi’nin oluşumundan sonra Kent Konseyi meclisleri çalışmalarına başlayacaklar” dedi.
Demokrasilerin yerel dinamiklere dayanması gerektiğini belirten Şahan, “Şimdiye kadar 7 meclisin genel kurulunu yaptık. Önümüzde çocuk meclisi yürütme kurulunu oluşturmak kaldı. Bugün Çevre, İmar ve Şehircilik meclisinin yürütme kurulu için toplandık. Çocuk meclisini de yaptıktan sonra bir araya gelip kamuoyunun karşısına çıkacağız. Çalışma yapmak isteyen bütün vatandaşlarımızı meclislerin çatısı altında kentimiz adına mücadeleye çağırıyoruz. Eğer yaşadığımız yerde sorunlarımızı bilir onlara sahip çıkıp çözüm önerileri ortaya koyarsak, yerel yönetimlere yaptırma gücümüz olur. Yoksa herkes sadece kendi kapısının önünü süpürmeye çalışırsa o zaman sesimiz de cılız çıkar” dedi.
Şahan’dan sonra kürsüye gelen Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı da Kent Konseyi’nin işleyişi hakkında bilgiler verdi. Taşlı, özetle şunları kaydetti: “Kent Konseyleri bir kentin sivil inisiyatifidir. Bu inisiyatif, belediyelerden arta kalan boşluğu doldurmak için vardır. Akıllı ve mantıklı projeler üretebilmek adına bir arada bulunuyoruz. Meclis ve çalışma gruplarımızın oluşumu için 1 aydın toplantılar yapıyoruz. Amacımız kentin yönetimi için sorumluluk almak isteyen insanları çoğaltmak. Sağlıklı bir mekanizma oluşturmak için mücadele ediyoruz. Kent Konseylerinin yaptırım ve icraat özelliği yok. Gücümüz meclis ve çalışma gruplarından alacağımız kuvvette. Yaşadığımız şehrin aklı, vicdanı ve sağduyusu olmak için çaba sarf ediyoruz. Ödemiş’in sivil toplumunu temsil ediyoruz. Olumlu anlamda baskı grubu oluşturabilirsek bundan hepimiz kazançlı çıkacağız”
Taşlı, konuşmasının sonunda meclise seçilecek olanlara başarılar diledi.
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi.
Seçimler için aday olan 13 kişi meclisin yürütme kurulunu oluşturdular. Buna göre Ödemiş Çevre, İmar ve Şehircilik Meclisi’nin yürütme kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:
Abdullah Gümüş, H. Atilla Düvencioğlu, Sevda Örten, Açelya Keskin, Hülya Yıldız, Osman Şevki Şengül, Muharrem Önder, Emin Taşdemir, Ferit Aynalı, Mualla Akgün, Aylin Gezer, Gülşah Boğaziçi ve Şükrü Coşar. Yürütme kurulu üyeleri arasından Abdullah Gümüş oy birliği ile Mahalle Meclisi’nin başkanı seçildi.
Seçimlerin ardından bir konuşma yapan Gümüş, oy veren yürütme kurulu üyelerine teşekkür edip başarılar diledi.