Site İçi Arama

19 Kasım Salı günü yapılan Ödemiş Kent Konseyi’nin Kültür Sanat Meclisi genel kurulunun ardından meclis seçimleri devam ediyor. Kültür-Sanat Meclisi’nin ardından son genel kurulda kurulmasına karar verilen Engelli Meclisi’nin seçimleri yapıldı.


Ulus Meydanı ile Çamlık Parkı arasındaki Engelsiz Kafe’de yapılan genel kurul sonucunda, Yücel Şeber, Engelli Meclisi'nin başkanı seçildi.
Genel kurul, divanın oluşturulması ile başladı. Divana kent konseyi yürütme kurulu üyeleri Safiye Özçelik, Ümran Ateş Recep Yılmaz oybirliği ile seçildiler.


Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi Selim Şahan divanın oluşturulmasından sonra yaptığı açış konuşmasında, Ödemiş’te faaliyet yürüten iki engelli derneğinin kendi alanlarında güzel çalışmalar yaptıklarını belirterek şunları söyledi. “İki derneğimizin yaptığı çalışmaları takip ediyoruz. Kent konseyi aracılığı ile bi çalışmaları zaman zaman ortaklaştırıp güç birliğinin ortaya çıkmasını istiyoruz. İki derneğimiz üyeleri arasında ara ara dargınlık ve anlaşmazlıklar çıktığını da biliyoruz ama bu genel kurula katılım ile birlikte çalışma arzusunu da görüyoruz. Bu çerçevede, Engelsiz Yarinlar Derneği başkanı Serpil Aksoy Baştürk ve Engelsiz Yaşam Dernegi başkanı Hülya Tunç’a harcadıkları özverili çalışmalarından dolayı Kent Konseyi adına teşekkür ediyorum.
Bu genel kurul öncesinde her iki başkanımız ve dernek üyeleri ile bazı ortak kararlar aldık. Buna göre, meclisin yürütme kurulunun iki derneğin ortak katılımı ile oluşturulmasını kabul ettik. Bu anlayışlı yaklaşımlarından dolayı kendilerine ikinci kez teşekkür ederim. Hepimiz biliyoruz ki bütün insanlar birer engelli adayıdır. Aklen engelli olmayabiliriz ama fiziken engellerimiz olabilir. Gelin bu engellere başka engeller çıkarmadan bu meclisi en güzel şekilde çalıştıralım”
Selim Şahan’ın açış konuşmasının ardından Kent Konseyi başkanı Mehmet Taşlı da Kent Konseyi hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak, “Kent Konseyi çalışmaları içinde ortak aklı öne çıkarmaya çalışacağız” dedi.


Taşlı, “Kent Konseyleri, kentlerin ortak aklıdır. Yatırım ve yaptırım gücümüz olmasa da kentimizin geleceği için gönüllü olarak bir araya gelip yerel yöneticilere projeler ortaya koymaya çalışacağız. Bunları da meclisler ve çalışma grupları ile birlikte yapacağız. Çalışma grupları ve meclislerden gelecek önerileri, ilgili kurumlara aktarıp uygun çözümler talep edeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından seçime geçildi. Seçimler için her iki derneğin gösterdiği dörder aday ile iki dernekten bağımsız Yücel Şeber oy birliği ile yürütme kuruluna seçildiler.


Yeni yürütme kurulu şu isimlerden oluştu:

 Serpil Aksoy Baştürk, Hülya Tunç, Fuat Güntürkün, İbrahim Yaramış, Sibel Aydoğan, Hatice Çavdar, Sadettin Boğaziçi, Arif Taş ve Yücel Şeber.
Yürütme kurulu üyeleri arasından Yücel Şeber oy birliği ile Engelli Meclisi’nin başkanı seçildi.
Seçimlerin ardından bir konuşma yapan, belediye meclis üyesi Nazan Dönmez ile Umurbey Mahallesi Muhtarı Hatice Çavdar, engellilerin sorunlarını engellilerin daha iyi bildiklerini ve belediye ve muhtarlık olarak bu konularda duyarlı olduklarını söylediler.


Nazan Dönmez, büyükşehir belediye meclisi engelli komisyonunda da üye olduğunu belirterek, engellilerin sorunları konusunda Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in duyarlı olduklarını ve engelleri aşmak için her türlü olanağın sarf edileceğini söyledi.