Site İçi Arama

“Sokakta olmak, caydırıcı önlemdir”


Ödemiş Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri, ilçeye yeni atanan emniyet müdürü Mümin Sevgen’i makamında ziyaret ettiler. Sevgen, Kent Konseyi üyelerine hitaben yaptığı değerlendirmede, emniyetin sokakta görünür olmasının, suçları önlemede caydırıcı rol oynadığını ifade etti.
Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyarette, ilçedeki asayış olayları değerlendirildi. Kent Konseyi üyeleri, alınacak emniyet tedbirleri konusunda emniyetin arkasında duracaklarını söylediler.
Kent Konseyi başkanı Mehmet Taşlı, yaklaşık bir ay önce atanan ilçe emniyet müdürüne kolaylıklar diledi. Taşlı, Kent Konseyi üyelerini tanıtarak Ödemiş’in en önemli sorunları ile ilgili kısa bir bilgi verdi.
İlçe emniyet müdürü Mümin Sevgen de ziyaretten dolayı mutlu olduğunu belirterek, sivil toplum örgütlerinin önemine değindi.
Sevgen, Ödemiş’in asayiş bakımından en önemli sorunları arasında uyuşturucu kullanımı ile motosiklet kullanımı olduğunu belirterek, özellikle uyuşturucu konusunda denetimleri arttırdıklarını söyledi. İlçedeki içkili işletmelerle ilgili olarak da denetimleri arttırdıklarını belirten Sevgen, “Bizim işimiz ekmeğini kazanan esnaflarla değil. Biz devletin temsilcileri olarak, yasadışı işlerle uğraşanlar varsa bunların takibini yapmak ve adli mercilere teslim etmek” dedi.
Geldiği günden bu yana ilçedeki asayiş olaylarının dosyasını çıkarmaya başladığını belirten Sevgen, “Zaten müdürlüğümüzün verileri var. Bizim yaptığımız onları güncellemek” şeklinde konuştu.
Polisin büroda değil sokakta olması gerektiğini belirten Sevgen, “Görünen polis caydırıcıdır. Trafik konusunda da sürekli olarak takip içindeyiz. Amacımız can ve mal kayıplarını engellemek” dedi.