Site İçi Arama

Kent Konseyi Yönetmeliğindeki ilçe belediyelerinin yerel seçimler sonrasındaki üç ay içinde Kent Konseyi genel kurul toplantısını yapma hükmü gereğince, Ödemiş Kent Konseyinin ikinci dönem ilk genel kurul toplantısı 27 Haziran Cuma günü yapıldı. Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen genel kurulda yürütme kurulu ve başkanlık seçimleri yapıldı.

  

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; “Kent konseyleri yerel yönetimlerin en önemli unsurudur. Halkın görüşlerinin yönetime yansımasında önemli bir işleve sahip Kent Konseyi’nin ilçemizdeki oluşumuna ilk günden bu yana sahip çıkıyoruz. Bugüne kadar destek veren ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Kent konseyi aracılığıyla halkımızdan gelen görüş ve önerilerle Ödemiş için güzel projeler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

alt

 Gündem maddeleri gereğince Divan Kurulu ve Tasnif Kurulu üyeleri belirlendi. Açık oylama ile yapılan seçimde; Ahmet Okanoğlu Divan Kurulu Başkanı, İbrahim Telliel ve Yakup Gürsoy divan üyesi olarak seçildi. Tasnif Kuruluna ise Bekir Uşaklı, Süleyman Çalış ve Ülkü Coşkun seçildi. 

Yedi kişilik oluşacak Yürütme Kurulu için 24 kişi aday oldu.  Gizli oylama ile yapılan seçimde Elvan Boz 58, A.Aziz Özgen 52, İsmail Dalcıoğlu 50, Fikret Aras 50, Erdem Derya 49, Tuğsal Yener 43 ve İsmail Gülşen 42 oy alarak yürütme kuruluna seçildiler.

alt

Başkanlık için iki adayın yarıştığı genel kurul toplantısında yapılan kapalı seçim açık sayım sonucunda Mesut Ekmekçi yeni dönem Kent Konseyi Başkanı seçildi.

Tüm Din Adamları Derneği Başkanı olan Fizik Mühendisi Mesut Ekmekçi, kent konseyi üyelerine teşekkür ederek; şahsım ve yürütme kurulu arkadaşlarımla bu görevi başarıyla yerine getireceğimize inanıyorum dedi.