Site İçi Arama

 

Ödemiş Kent Konseyi Tarafından 11 Kasım 2010 Perşembe Günü Saat 19.30 Da Ödemiş Belediyesi Şehir Salonunda Gerçekleştirilen “ ÖDEMİŞ KONUŞUYOR “ Toplantısından Çıkan Sonuçların İlgili Kuruluşlara Göre Tasnif Özeti.
 
BELEDİYE
1-125. Yıl Kültür Parkta tuvalet sayısı yetersiz ve mevcut tuvaletinin suyunun kesik olması nedeniyle çok kötü durumdadır bu tuvalet iyileştirilmelidir.
2-Ödemiş’te öğrenim gören öğrenciler için Kredi Yurtlar Kurumu ile işbirliği yaparak yükseköğrenim yurdu yapılmalıdır.
3-Ödemiş’te gençlerin sosyal yaşam alanları çok yetersizdir. Ödemişe yakışır gençlik sosyal yaşam alanları oluşturulmalıdır.
4-Çevre ,hava, ses ve görüntü kirliliği konusunda yasalar uygulanmalıdır.
5-Ödemiş’te baca salınımlarının ve kalitesiz yakıtların (kömür, pirina v.s.) kontrol altına alınması için ilgili kurumlar ivedilikle harekete geçmelidir.
a-Fırınlardan çıkan baca dumanlarının denetlenmesi,
b-Duman salan kuruluş ve fabrikaların bacalarının kurallara uygun hale getirilmesi
c-Pirina ve kalitesiz kömür kullanımının yasaklanması
6-Çevre kirliliğinin önlenmesi yanı sıra gürültü kirliliğinin de önlenmesi için tedbir alınmalıdır.
a-Açık ve kapalı düğün salonlarındaki yüksek sesli müzik çalınması,
b-Düğün alaylarının ve asker uğurlama konvoylarını yarattığı gürültü,
c- Şehir içinde lüzumlu lüzumsuz korna kullanımı,
d-Araçlarda yüksek sesle müzik çalınması
e- eksozu çıkarılmış veya patlak olan motosikletlerin yarattığı ses kirliliği önlenmelidir.
7-Binaların dış mimari görüntüsünün yarattığı görüntü kirliliği önlenmelidir.
a-Badanası olmayan, badanası solmuş ve kirlenmiş, yıllardan beri sıvasız binalar,
b-İzin alınmadan ve mimari bir projesi olmadan yapılmış balkon kaplamaları, fiilen evlere dâhil edilen balkonlar,
c-Bahçe içlerinde bakımsız ağaç ve bitkiler,
d-Rast gele dükkan önlerine yapılmış saç ve demirden yapılmış saçaklar,
e-Naylon çadırlarla yapılmış örtüler,
f- işyerlerine asılan estetik görünümden uzak orantısız tabelalar.
8-Yollara ve dere yataklarına, tarla sulamalarından meydana gelen taban suyu taşkınları önlenmelidir.
            9-Beydağ Barajı sulamasının ve yeraltı sondaj sularının israf edilmeden ve çevreye zarar vermeden kullanımı için arazi toplulaştırması ve drenaj ve toprak ıslah çalışmaları bir an önce sonuçlandırılmalıdır.
            8-Hala üzerinde çalışılmakta olan çevre yolu bir an önce hayata geçirilmelidir.
            10-Çöplerin toplanma saatlerinin halkımıza rahatsızlık vermeyecek ve günlük hayata engel olmayacak şekilde yeniden gözden geçirilmelidir.
            11-Park ve bahçe alanlarının daha bakımlı hale getirilip çim alanların çoğaltılması, çiçeklendirilmesi ve cazibesinin artırılması için çalışma yapılmalıdır.
            12-Cumartesi Pazarı geleneksel özelliği bozulmadan sürdürülmeli ancak çevreye yeni semt pazarları açılarak yoğunluğu azaltılmalıdır. Mevcut haliyle pazarın içinde bulundurduğu riskler göz önünde bulundurulmalıdır.
13-Organik tarım pazarının şehrimizde de kurularak ve teşvik edilmesi için çalışma yapılmalı ve kısa zamanda uygulamaya geçirilmelidir.
15-Çöp Konteynerlerinin yeraltına alınması çok sevindirici ancak çoğaltılmalı ve bunların çevresinin temizliği konusunda biraz daha gayret sarfedilmelidir.
16-Belediyemizin Vitamin Büfe hizmeti memnuniyet vericidir. Bu büfeler çoğaltılmalı ancak hijyen koşulları daha fazla özen gösterilmelidir..
18-Ödemiş’in köy görünümünden kurtarılması için şehir içinde hayvan besiciliği yapılması önlenmelidir.
19-Gelişen hayvancılığa paralel olarak Ödemiş’e bir veterinerlik fakültesi kazandırılması için çalışmalar yapılmalıdır.
20-Ödemiş’in batı girişinde çevre güzelleştirme çalışmaları yapılarak, ödemişin simgesi haline gelecek imaj değişiklikleri yapılmalı, çevre düzenlenmesi içinde orijinal yapı ve heykeller düşünülmelidir.
21-İlçemizin batı girişinde olduğu gibi doğu girişinde de kötü bir görüntü söz konusudur. Eski Ödemiş Tekstil Fabrikasının şu andaki görünümünden kurtarmak için yetkililerce bir şeyler yapılmalıdır.
22-Şehir içindeki ayakkabı imalathaneleri metruk binalarda üretim yapmaktadır.İmalat aşamasında kullanılan malzemeler yanıcı ve parlayıcı maddelerden oluşmaktadır. Yangın riski taşıması nedeniyle, bu iş yerlerinin Ayakkabıcılar Sitesine taşınması sağlanmalıdır.
23-İlçemizde yaşayan engelliler için;
a- Bir engelli veri tabanı oluşturulmalıdır.
b-İlçemizde, engellilerin kullanabilecekleri bir engelli tuvaleti yapılmalıdır.
c-Yatalak olan engellilerimize hizmetin yerinde sunulması amacıyla gerekli çalışmalar yapılmalı ve bu konuda yürürlükte olan yasaların gerekleri yerine getirilmelidir.
d-Engellilerin bazı hizmetleri indirimli veya ücretsiz olarak almalarına yardımcı olunmalıdır, (Minibüs, otobüs, maçlar v.s. gibi )
e-Engelli vatandaşlarımızın, sosyal aktivitelerine destek olunarak, onların toplum içinde bizler gibi bireyler olduğu inancını ve öz güvenlerini sağlamak gerekir.
            f-Ödemiş spor Kulübü bünyesinde engelli vatandaşlarımız için Spor Kulübü kurulmalıdır.
            24-Şehrimizin, sokak ve kaldırımlarına zarar vermeyecek türden bitkilerin dikilmesi sağlanmalı, sokaklarda aynı tür bitkilerin dikimine özen gösterilmeli ve en kısa sürede mevcut bitkiler üzerinde restorasyon çalışması yapılmalıdır.
25-Şehir içinde yanmayan trafik lambaları kontrol edilerek zamanında onarılmalıdır
26-Belediye başkanımız zaman zaman bizzat kendisi gezerek yapılan çalışmaları kontrol etmeli, gelişmeleri ve sorunları yerinde görmelidir.
            27-Belediye Düğün Salonunun modern bir görüntüye kavuşturulması için mutlaka resterasyonu yapılmalıdır.
28-Belediyemizin, naylon poşetle mücadele için başlattığı kampanya takdir edilen bir çalışmadır. Bunun yılmadan devam ettirilmesi, özendirici tedbirlerin yanı sıra gerekirse yasaklayıcı önlemler için de çalışmalar yapılmalıdır.
            29-Ödemiş Kent Konseyinin çalışmalarına daha çok hemşerilerimizin katılması gereklidir. Katılım ne kadar çok olursa konseyin üreteceği projeler de o kadar büyük ve etkili projeler olacaktır.
            30-İlçe gündemindeki konular (hastane yeri gibi) Kent konseyinde konuşulmalı, halkımızın fikirleriyle, çözüm önerileriyle bu platformda tartışılmalı ve doğru olan seçenek ortaya çıkmalıdır.
31-Herhangi bir taşkın halinde ilçemize tehdit oluşturan Rahmanlar Çayı yatağının açılması ve buraya çöp ve moloz dökülmesi yasaklanmalıdır.
            32-Kaldırımlara park edilen araba, traktör, motosiklet hatta tarım araçlarının kaldırımlara bırakılması önlenmelidir.
33-Kaldırım işgalleri ile ilgili belediyemizin başlattığı sarı çizgi uygulaması olumlu bir adımdır. Ancak küçük dükkânı olan esnaf, dükkânı yetersiz olduğu için bazı mallarını sabah dışarı çıkarıp akşam içeri almak zorundadır. Bu gibi sorunlara çözüm aranırken esnaf mağduriyeti de düşünülmelidir.
34-Denetimsiz gıda maddelerinin sakıncaları toplum sağlığını tehdit eder boyuttadır. Hijyen kurallarına uyulmadan imal edilen ve satışa sunulan Pide, börek, kokoreç, ekmek, gevrek ve benzeri gıda maddelerini üreten ve satanlar denetlenmelidir.
 35-İlçemizde bulunan spor tesislerinin gençler tarafından daha aktif kullanımı sağlanmalıdır. İlkkurşun Kapalı Spor salonu veya Saraçoğlu Stadyumunun bir bölümünde yetenekli gençlerin dans, güreş ve bale gibi çalışmalar yapmalarını sağlayacak düzenleme yapılarak gençlerin kullanımına açılmalıdır.
36-İlçemizde bulunan İlkkurşun Kapalı Spor Salonu ve Saraçoğlu Stadyumu oldukça bakımsız kalmıştır. Bu tesislerin ciddi olarak ele alınarak düzenlenmesi ve Saraçoğlu Stadyumunun yeniden doğal çim saha haline getirilmesi gerekmektedir.
37-.Yeni Hastane yeri yeniden gündeme alınarak şehir içine yapılmasının önüne geçecek alternatifler yaratılmalıdır. Karar verilirken de ilgili meslek kuruluşları ve bu alanda hizmet verenlere danışılmalıdır.
38-Ödemiş Otogar’ı hemen gündeme alınmalı ve bir an önce Ödemiş’ e yakışır bir garajın yapımına başlanmalıdır.
39-Ödemiş’te şehirleşme, hızlı bir şekilde şehrimizi, eski ödemiş yeni ödemiş olarak, fiilen ikiye bölmüştür. Şehrin bu şekilde bölünmüşlüğü ileride çok kötü sosyolojik sorunlara yol açacaktır. Bu durumun önlenmesi için kentsel dönüşüm projeleri geliştirilmelidir. (yatay görünümdeki yerleşim yerleri orta yükseklikte dikey yerleşim yerleri haline getirilebilirse buralarda çok geniş alanlar kazanılıp, geniş cadde ve sokaklar ile geniş yeşil alanlar ve otopark yerleri elde edilebilir)
40-Şehrimizde merkezde yığılan kamu hizmet binaları, esnaf ve buna benzer iş yerleri, nüfusun merkezde yığışmasına yol açmakta bu da otopark ve trafik sorununu artırmaktadır. Yeri değiştirilecek kamu binalarının çevreye dağıtılmasıyla bu gibi sorunlar çözülecek ve yeni konuşlandırılacağı yerlerde cazibeyi artırarak o bölgelere canlılık getirecektir.
41-Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet ofisi için önceden gösterilen ancak yeterli bulunmayan yerin yerine Konunun yeniden ele alınarak öngörülen koşullarda bir yer en kısa zamanda gösterilmelidir.
42-İlçemizde çok yüksek seviyelerde otopark sorunu bulunmaktadır. Bu soruna çözüm bulunmalı öncelikle ana caddeler kurtarılmalıdır.
43-İlçemizdeki şehir içi minibüs durakları rast gele park edilen taşıtlar yüzünden kullanılamaz durumdadır. Minibüslerin rast gele yerlerde yolcu alıp yolcu indirmeleri önlenmelidir. Minibüs durakları kullanılır hale getirilmelidir
44-Birçok cadde ve sokaklarda çok yıpranmış, yola sıfır hale gelmiş ve kötü durumda olan kaldırımlar bulunmaktadır. Bu kaldırımlar standart hale getirilmelidir.
 
 
 
 
 
KAYMAKAMLIK
Emniyet Müdürlüğü
1-Bankalar Caddesi, Yeni Tren İstasyonu çevresi, Açık Hava Düğün Salonu ile Eski Tren istasyonu ve çevresi gibi şehrin bazı yerlerinde güvenlik sorunu vardır buralarda ciddi tedbirler alınmalıdır.
2-Park ve Bahçe alanlarında insan yoğunluğunun az olduğu saatlerde güvenlik konusunda daha sıkı güvenlik tedbirleri alınmalıdır
3-Kapalı alanlarda uygulanması zorunlu bulunan sigara yasağı konusunda denetimler sıklaştırılmalıdır
4-Trafik Sinyalizasyon sistemi zaman ayarlamasının trafiğin en seri şekilde akışını sağlayacak duruma getirilmelidir.
5-Çevre kirliliğinin önlenmesi yanı sıra gürültü kirliliğinin de önlenmesi için tedbir alınmalıdır.
a-Açık ve kapalı düğün salonlarındaki yüksek sesli müzik çalınması,
b-Düğün alaylarının ve asker uğurlama konvoylarını yarattığı gürültü,
c- Şehir içinde lüzumlu lüzumsuz korna kullanımı,
d-Araçlarda yüksek sesle müzik çalınması
e- Eksozu çıkarılmış veya patlak olan motosikletlerin yarattığı ses kirliliği önlenmelidir
 
 
Milli Eğitim Müdürlüğü
1-Öğrencilerin sigara alışkanlığından kurtarılması ve uyuşturucu ile mücadele için eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık verilmelidir.
2-Okulların bahçelerinde yapılan düğün ve buna benzer faaliyetler çevrede rahatsızlık yarattığı için bu gibi faaliyetlere okul bahçelerinde izin verilmemelidir.
3-İlçemizdeki bazı okulların sınıf mevcutları standardın üzerindedir, bunu çözmek için okul sayısının artırılarak okulların nüfusunu düşürüp 30 kişilik sınıflarda (tekli ) normal eğitime geçilmelidir.
 
 
D.D.Y.
1-Tren sefer sayısı ve yolcu yoğunluğunun bulunduğu saatlerde vagon sayısı artırılmalıdır.
2-Ödemiş İzmir tren hattındaki trenlerde iyileştirmeler yapılmalıdır. Belli zamanlarda yolcu yoğunluğu çok olduğundan sıkıntı çekiliyor, vagon sayısı artırılmalıdır.
 
TEDAŞ
Kaldırım üzerinde rast gele kurulmuş TEDAŞ’ a ait trafolar kaldırımlarımızı işgal etmektedir. Bu yapıların yetkililer tarafından rahatsızlık vermeyecek şekilde planlanarak yapılması ve mevcutların da buna göre düzenlenmesi.
 
TELEKOM
Kaldırım üzerinde rast gele kurulmuş TELEKOM’ a ait trafolar kaldırımlarımızı işgal etmektedir. Bu yapıların yetkililer tarafından rahatsızlık vermeyecek şekilde planlanarak yapılması ve mevcutların da buna göre düzenlenmesi.
 
 
 
ÖDEMİŞ DEVLET HASTAHANESİ
Ödemiş Devlet hastanesi Acil Servisine araç giriş çıkışları ve park sorunu çözülmelidir.
 
 
 
İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ
1-Beydağ Barajı sulamasının ve yeraltı sondaj sularının israf edilmeden ve çevreye zarar vermeden kullanımı için arazi toplulaştırması ve drenaj ve toprak ıslah çalışmaları bir an önce sonuçlandırılmalıdır.